Tralala lilla molntuss!

Hej alla fina! 
Idag svävar jag lite på moln, efter en trött och butter vecka (mitt humör har varit uruselt!) mår jag prima! 
Det är ledig helg och snart ska jag och Richard bege oss mot havet för en kväll i goda vänners lag! Massa mys ska det bli! Lägenheten doftar ljuvligt av en kladdkaka som vi ska mumsa på ikväll! 

Igår bokade vi en resa till Edinburgh! Ska bli så underbart skoj, ser ut att vara en otroligt vacker stad! Den första veckan i juni beger vi oss för fyra underbara dagar i Skottland! 

Nu ska jag kika på min kaka! Hoppas ni får en underbar lördag! 
 

Puss & Kram!! 

Då var det igång!

Hej alla fina! 
Nu har den dragit igång, min tredje termin på förskollärarutbildningen på HKR. Vi ska läsa naturvetenskap, teknik och estetik kan nog bli intressant! Ska bli roligt att få lite nya utmaningar. Och det drar igång med full fart första examinationen ska vara inne den 15/2, bara att sätta igång! 

Nu ska jag dra på mig träningskläderna och sticka iväg och köra ett corepass toppat med en stund på löpbandet är min plan! Sen ska jag sooooova! Sista gången jag tittade på klockan inatt var 03.35 suck när man ska upp till skolan! Känner att jag börjar bli riktigt seg i huvudet nu så blir en tidig kväll för fröken Strömbeck! 
 

Puss & Kram på er! <3
 



Lite gott & blandat!

Hej alla fina! 
Tänkte bjuda er på lite bilder, varit dålig på att lägga in bilderna från telefonen, men bättre sent än aldrig! 

Vinterpromenad i vackra tivoliparken. Jag uppskattar verkligen Kristianstad mer nu efter att ha bott på annan ort i några år. Visst är här vackert!? 
 
Denna ljusstaken har min bror gjort till mig och Richard i julklapp. Så grymt snygg! Vi älskar den!! Stolt syster till en väldigt begåvad bror! <3
 
Även denna underbaringen från kitchenaid är också en julklapp med bidrag från Kenneth och morfar. Den är inte bara grymt snygg utan grymt bra också! 
 
Kristianstad var underbart vackert igår när jag traskade hem från stan efter en myslunch med Erika! 
 
Nu ska jag fortsätta med mitt plugg! Alla papper och böcker ska bort från vårt matbord idag, är så trött på att se mina måste-göra-högar! Men i eftermiddag är det klart, det är mitt mål! Nu är det fokus!! 

Puss & Kram <3

Vinterland igen!

Hej alla fina! 
Nu är det vitt ute igen, det är mysigt och det blir mycket ljusare vilket är skönt, men jag hade ju fått en släng av vårkänslor! Jag kände längtan efter att snöra på mig löparskorna och få andas Kronoskogensluft men icke icke ... 
Får blir en rundan till gymmet idag istället, och fortsätta längta efter fågelkvitter och knoppar på träden! 
 
Jag har något mer att längtar efter
 
, igår bokade jag och mitt hjärta en miniweekend i Stockholm. Blir en tripp i mars för att fira ett år tillsammans. Och jag har bestämt att vi ska äta på Riche vår ettårs dag till ära! Ska bli så mysigt, min morot i pluggträsket just nu! 
 
Nu ska jag göra klart min sista inlämnings uppgift för denna terminen, ser fram emot den nya terminen som drar igång på måndag. Vill ha mer vardagar, jag håller på att bli tokig av att inte ha något i skolan just nu. Jag har vänt på mitt dygn och går inte upp innan tio-halv elva på dagarna vilket gör att jag känner mig matt och seg i huvudet hela tiden! Örk för det... Min plan idag är att köra mig äckligt trött på gymmet så jag somnar i ren utmattning ikväll så jag kommer upp senast klockan nio imorgon! 
 
Söta Malin får symbolisera min vårlängtan just nu, te och sconse på hennes balknong är något jag längtar efter! 
 
Puss & Kram på er! <3

Jag tror att livet just har börjat och det blir vad jag gör det till

Hej alla fina! 
Jag sitter och känner mig nöjd med mig själv! Har skrivit och finslipat klart på min uppsats som ska skickas in imorgon. Tror nog jag lyckades få till den, hoppas min lärare håller med mig! 
 
Jag har skrivit och skrivit och läst en massa idag, långt ner i pluggträsket. Har känt att min motivation för skolan varit låg den senaste tiden, men tror bestämt jag hittat den igen. Efter många timmars slit har jag fått ihop något jag är stolt över, den känslan är underbar! Vår kära läroplan för förskolan förespråkar att varje barn ska få känna tillfredsställelsen av att lyckas med något, och den känslan är ju underbar! Jag ska verkligen alltid ha dem orden i bakhuvudet i mitt kommande yrke så att dem små liven får växa upp med en självkänsla av guld och en tillit till deras egen förmåga! 
 
I min hörlurar har Melissa Horns live album från cirkus gått varmt idag. Jag har inte kunnat lyssna på henne på nästan över ett år. Melissa var min deppmusik när jag inte mådde bra (vilket var ofta innan) nu är jag en ny underbart glad och lycklig Emilie och då har hennes musik känts fel. Men idag har jag lyssnat på den på annat sätt, och kan förknippa hennes underbara texter till mitt liv idag som lycklig och harmonisk person! 
 
"Jag tror att livet just har börjat och det blir vad jag gör det till"
 
Nu ska jag snart bege mig iväg för jobb ikväll, känns skönt att kunna slappna av och inte känna panik över skolarbetet - jag är ju i fas! 
 
Puss & Kram <3 

Mörkrädd!

Hej alla fina! 
Nu känns det som att vardagen är på intåg med stora steg, känns rätt skönt måste jag säga! Jag har lyckats vända mitt dygn i min ledighet, suck på de! Har även lyckats med att bli sjukt mörkrädd, så fort Richard går till jobbet och jag ska sova ligger jag och nojjar sönder om att det är någon som tittar på mig när jag ligger i sängen. Blir trött på mig själv vet ju att det är mitt huvud som spökar med mig inget annat! 

Imorgon är det skola igen, ända dagen denna veckan så om det är så mycket vardag än är kanske inte helt sant men det är i alla fall slut på latheten nu. Jag sitter just nu och laddar med vätska innan jag ska dra ut på en promenad för att avslut på gymmet med ett lätt stryketräningspass av hela kroppen. Känns som jag inte varit där på månader, så länge är det inte men har nog tappat väldigt mycket! Alltså blir det bara ett lugnt pass idag för att komma igång igen, vilket ska bli så grymt skönt. Har varit halvdålig hela ledigheten känns det som, bröt ut äntligen i helgen så efter mycket sovande (när Richard kommit hem då - alltså mitt på dagen) mår jag bättre! 

Ska nog dra fram yogamattan och mjuka upp min öma stela rygg idag också, känns som det är på tiden att ta tag i min favorit träning igen! Lite yoga varje dag borde alla göra - under för kroppen! 
 
Nu väntar träningskläderna på mig! Yeeey! 
 
 
Puss & Kram! <3

Årets sista kväll!

Hej alla fina! 
Ojoj vilken nyårsafton det blev, god mat, fina uppklädda älskade vänner och en helt underbart grymt rolig kväll! Vi töser dansade ut det gamla året och in det nya! Så det var en fnittrig och lycklig jag som tog min pojke i handen klocka fem på morgonen den allra första dagen 2013 och traskade hem till oss. 
 
Som ni förstår blev det en dag i lathetens tecken igår, med flottig hämtmat och soffhäng. Men idag är jag i form igen och har tagit tag i skolarbetet igen. Har betsällt några böcker till den nya terminen som snart drar igång, lite små ångest över hur dyrt det blev men men så är det! Försöker lugn mig med att jag har många timmars jobb till helgen och det blir ju lite kosing av det! 

Nu ska jag vara effektiv och göra klart det jag har satt på min agenda idag! 
 
 
Puss & Kram på er <3 

RSS 2.0