Påskmys i soffhörnet!

Hej alla fina! 
Vårkänslorna sprudlar inte direkt, det kommer smått smått vitt från himlen, tack och lov lägger det sig inte! 
Jag ligger därför med gott samvete framför soffan och tittar på de första Harry Potter filmerna, mysmys! Hade velat åka ner mot Ystad för att gå på Carolina Gynnings utställning, men orkade helt enkelt inte idag. Kanske på måndag! Har velat se hennes utställning där i flera år, men aldrig kommit iväg, kanske skulle få tummen ur i år och verkligen komma iväg. Vi får se hur energiförrådet ser ut på måndag, det är min jobbhelg och jag räknar med massa folk och stök. Lika bra att förberda sig på det värsta! Mitt goda samvete förstärks ännu mer med tanke på två jobbnätter på rad, jag har all rätt att vara en slappfis i soffan! 

Igår var vi hos mamma och pappa och åt underbart god middag, och drack lite vin. Massa mys! Jag provade även att göra min ananaspaj glutenfri, eftersom Davids Andrea inte tål det. Den blev god, men jag skulle nog ha gräddat pajskalet lite innan, den blev lite kladdig i botten. Annars kan jag verkligen tips om den pajen, jag tycker den är supergod.
 
Till pajen behöver du..
150 g smör
1 dl strösocker
3 dl mjöl (eller glutenfri mjölmix)
1 tsk bakpluver. 

Jag körde allt detta i en matberedare, som jag fick av mamma och pappa i julklapp. Snabbt och smidigt! Tryck ut degen i en pajform. Grädda ev den i tio minuter i 175 g. 
 
Till fylningen behöver du...
2 dl créme fraiche
0,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 st ägg
2 stycken burkar krossad ananas. Ca 450 g. (låt vätskan rinna av väl!) 

Bland allt till fyllningen i en bunke och häll i pajformen. Igår la jag ananasskivor i också för att göra den lite snyggare. Grädda i ca 25-30 minuter. 
 
Lycka till! 
Puss & Kram

Ett år!

Hej alla fina! 
I helgen firade jag och min Richard ett år tillsammans. Helgen till ära begav vi oss till vår vackra huvudstad. Vi hade en supermysig helg! En helg med lite shopping och massa mys. Det blev inga dunder minusgrader som SMHI lovade, tack och lov utan det bjöds på lite värmande vårsol. Vi åt på en helt grym Italiensk resturang i Gamla stan i lördagskväll. Det är i topp tre det godaste jag ätit i mitt liv, och en jättemysig liten resturang med trevlig personal. Helt enkelt en toppen resturang! Blir helt klart ett besök där nästan gång man är i storstan. 
 
Dessa underbara rosorna fick jag av Richard i fredags. Bortskämnd flickvän är jag verkligen!
Nu sitter jag och njuter av en kopp te ur en av våra nya mysiga temuggar som vi köpte på Bruka, och försöker tagga till tenta imorgon!  

Och en bamsekram till min älskade mamma som var supersnäll och körde oss till och från Hässleholm! <3 

Puss & Kram <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vinden viner

Hej alla fina! 
Jäklar vad det blåser idag! Sitter och pluggar, men börjar fundera på om vår balkong håller på att blåsa av. Det tar verkligen i! Idag är jag inte ett dugg sugen på att gå ut. Men såklart ekar det i vårt kylskåpet, så det är bara att inse fakta - ett besök på maxi går inte att skjuta upp längre. 
 
Till helgen är det min och Richards ettårsdag, vilket ska firas med en miniweekend till vår fina huvudstad. Vi drömde oss bort när vi bokade vår resa till en stad som dansade i vårsol och fågelkvitter. Men dags att inse fakta igen, jag tittar på SMHI och ser att det ska vara -13 på söndag i Stockholm. Det blir att packa ner långkalsonger och raggisarna! Men det kommer bli massa mys ändå! Underbart att bo på hotell och bara få va med mitt hjärta. 
 
Nej dags att återgå till böckerna! Förresten, gå och se Johan Falk - kodnamn Lisa. Herregud vad bra den va! Om ni inte sett Johan Falk filmerna så se dem för att kunna se den sista och bara njuta av en riktigt bra film! När eftertexterna rulla igång visade de en film med den riktiga polisinfiltratören. Den karaktären som Joel Kinnaman spelar är byggd på en verklig person, som idag lever under skydd någonstans i världen. Och filmerna bygger till 70-80 % på vad han upplevde och genomgick. När den efterfilmen var slut, var hela salongen lite tagen, var tyst i några sekunder. En väldigt konstigkänsla! Jag blev helt chockad jag trodde verkligen det var en påhittad historia. Jag säger bara se dem! 
Drömmer om lite vårtecken! 
 
Puss & kram på er! 

Underbara sol!

Hej alla fina! 
Jag sitter med huvudet i böckerna idag, men min blick vandrar allt för ofta till fönstret och den underbara solen! Vill verkligen ute, känner längtan efter att få sticka ut och springa! Kan det inte bli vår nu så man får börja känna grusen under sina fötter och mjölksyran i benen av de helt fantastiska underbara backarna i Kronoskogen. Jag längtar! 

Känns ganska avlägset just nu, har varit dunderföryld i veckan. Det har tillbringats på tok för mycket tid i soffan, och min pluggplan har jag totalt ignorerat. Där av råplugg en solig lördag! Igår vände det äntligen och nu hoppas jag får vara frisk och kry. Vill verkligen ta tag i min träning, rastlös.nu! 

Kvällen går i lugnets tecken, middag hos min fina svärmor som avslutas med bio. Vi ska se den sista Johan Falk filmen - min förväntningar är skyhöga! 
 
Nej dags att ladda en ny omgång koffein och fortsätta att läsa Estetiska lärprocesser. Ogillar den boken mer och mer, den är så svår! 
I förra veckan tog jag och Linda en tripp till Kivik, och njöt av den underbara värmande solen! <3
 
Trevlig helg på er! 
Puss & Kram
 

RSS 2.0