Soppmys

Hej alla fina!
Har en riktig mysdag idag, valde att "skolka" från skolan idag. Kände att dagens lektioner inte skulle ge mig något och eftersom man är högskolestundent får man göra det valet själv! Så gick upp och åt långfrukost med mitt hjärta och slappade (lite för länge) i soffan. Hann med lite plugg innan jag och min fina Malin traskade upp till stan. Jag lämnade ÄNTLIGEN in min fina Odd Molly jacka till skräddaren, blixtlåset måste bytas. Nu väntar jag med glädje på att den ska bli klar så jag får använda min favorit jacka igen! Sen mumsade jag och Malin på Duvanders goda räksoppa. Mätta och go drömshoppa vi lite, nya favoriten idag är utan tvekan Miss K. Vi hade nog kunnat gå där inne hela dagen. Så ett presentkort där inne i julklapp vore rena drömmen, Blink Blink!
Nöjda och glada traskade vi tillbaka till vårt söder, med återseende för en riktig mysdag på fredag! <3 
 
Nu ska jag fortsätta kvällen med att hänga över datan och böckerna i hopp om att bli klar med lite skolarbeten! 

 
 
Puss & Kram på er! <3 

Julmarknad

Hej alla fina!
Helgen har rullat på snabbt precis som vanligt. Men den har bjudit på mysiga dagar! I fredags var jag helt slut när jag kom hem från min fältdag så orkeslös hamnade jag i soffan i myskläder hela kvällen. Igår åkte jag, mamma och söta Andrea till Ovesholms julmarknad. Fick till och med lite julkänsla trotts att det bara är oktober. Det blev en supermysig eftermiddag, jag inhandlade lite gott till magen; korv, ost och bröd. Mums det kommer nog att vara uppätet långt innan jul! Jag köpte även med mig hem världens sötaste Ivar, en hustomte med lååång gröntomteluva (bilder kommer!). Dock möttes jag av en väldigt skeptisk sambo som inte tyckte att Ivar var så fin som jag, men nu bor han på vår byrå i sovrummet, så är det med de!
 
Igår kväll hade vi Kenneth och mamma & pappa på middag. Blev en mysigkväll med god mat (om man nu får säga så om sin egen mat?!). Jag laga min saffranskycklinggryta med pasta och västerbottenost, ojoj vad mätta vi blev! Mamma hade fixat med sig en god chockladtårta som vi åt med sorbe. Jag har nog gått upp 3 kilo i vikt denna helgen!!
 
Nu är det söndag och solen skiner. Blir nog en promenad i Viby idag! Men innan dess ska jag sätta mig och läsa det sista i Vygotskij boken till skolan imorgon. Ikväll blir det käk och bia tillsammans med Fredrik och hans Angelica. Perfekt avslutning på helgen!
 
 
Puss & Kram <3

Torka aldrig tårar utan handskar..

"Jag vill i mitt liv få älska någon som älskar mig." 
 

Jag måste bara tipsa er alla där ute om Jonas Gardells nya romanserie. Jag läste ut den första delen Tårka aldrig tårar utan handskar på en förmiddag förra veckan när jag låg hemma sjuk. Man blir helt fängslad av berättelsen och av Jonas sätt att skriva. Jag har alltid tyckt väldigt mycket om hans böcker men denna är den bästa han gjort engligt mig! En historia om det finaste som finns i vår värld, kärleken. Men även en berättelse om den fruktansvärda tiden då ADIS bröt ut i Sverige på 80-talet. Pesten som den kallades, bögpesten. Det är en historia som väckte väldigt stark reaktion hos mig, detta hat dessa stackars männiksorna fick genomlida är helt ofattbart. Jag håller med många recensioner som menar att denna romaserien är ett bidrag till vår samhällshistoria, något som någon äntligen vågar ta upp. 
 
Jag har även sett dramaserien som SVT sänt de senaste veckorna som bygger på böckerna. Helt otroligt bra, tycker verkligen ni ska titta på det om ni inte redan gjort det. Dem finns att se på svtplay. 
 
 
 
”Det var som ett krig som utkämpades i fredstid i en stad där de flesta fortsatte att leva sina liv som om inget hänt”
 
 

Nästan Väla och till sist Väla!

Hej alla underbara! 
Nu har tiden rusat iväg igen och jag har inte haft varken lust eller ork att skriva här, men nu kom lusten smygande igen! Jag tar en paus ifrån pluggandet en liten stund nu, har verkligen massor att göra i skolan. Det syns på vårt matrumsbord som är överfullt av mina böcker och papper. Tur jag brinner för min utbildning och mitt blivande yrke annars hade jag nog krypit upp i soffhörnet för länge sen och gett upp! Men nej med brinnande iver tar jag tag i den ena boken efter den andra!
 
Nog om skolan och liten om helgen som just passerat. Min älskade sambo var ledig och då blir helgen som bäst! I fredags rullade vi iväg mot Åhus och hem till underbara Erika och hennes fina Robin, där dem bjöd på god mat och gott vin. Blev en väldigt mysig kväll med massa prat och skratt! Lördagen kom med stormsteg och jag och Richard bestämde oss för att en trip till Väla vore mysigt denna höstdag. Glada i hågen lånar vi pappas bil (mitt förslag, var ju skönare att köra forden när man ska åka långt). När vi kommer till Perstorp blir jag invinkad av en bil bakom oss, vänster bakdäck vobblade som bara den. Efter mycket om och men inser vi att det inte är däcket som är löst utan det är något fel på hjulupphägningen. Så var inget att göra förutom att sitta och vänta på bärgare som fick ta oss tillbaka till Hässleholm. Lite väntan till på en lånebil, men finns det några lånebilar i Hässleholm en lördags eftermiddag - NIX. Fick bli en taxi tillbaka till Kristianstad (ford betalar som tur den!) och pappa fick hämta lånebil i Krisianstad. Pratade nyss med pappa som varit och hämtat bilen, och det var Fords fel när bilen varit inne på verkstad. SUCK! Så hela vår lördagsdag gick åt till detta med bilen. Men vi hade en mysig hemmakväll med gott vin och Italienska pizzor som belöning av en tråkig dag. 
 
Igår gjorde vi ett nytt försök att ta oss till Väla, denna gången med Richards trogna gamla Vovlo och vi kom dit utan några problem. Blev en jättemysig dag. Richard överrskade mig med att köpa mig en kokbok jag suktat efter länge nu. Och vi hittade supersnygga kaffemuggar i glas så blev lite nytt till vårt fina hem också. 
 
Nu ska jag bläddra lite i min nya kokbok innan jag ska fortsätta med mitt skolarbete! 
 
Puss & Kram på er! <3
 
 
 
 

RSS 2.0